Brederoschool, Groningen

Het heelal inspireert velen, zowel kinderen als volwassenen. Kinderen uit de bovenbouw hebben zich verdiept in het heelal, de planeten, de sterren, het melkwegstelsel en ons zonnestelsel. Met deze kennis hebben zij, samen met een vormgever,  een Planetenpad gemaakt in het Ina Boudierplantsoen. Het wijkteam van de Wijert reageerde enthousiast en heeft geld beschikbaar gesteld.

Het planetenpad bestaat uit 11 informatiepanelen in de vorm van ruimteschepen. De borden staan op schaalafstand en lopen helemaal door tot het einde van het plantsoen.

Op elk planetenbord staat uitgebreide informatie geïllustreerd met mooie foto’s en mooi gemaakt met eigen tekeningen. Elke planeet heeft een eigen paneel. Naast interessante informatie staat er een vraag op elk paneel. Door je smartphone voor de QR-code te houden vind je het antwoord op de vragen! Onder het antwoord is nog veel meer te vinden over de planeet!

https://brederoschool.openbaaronderwijsgroningen.nl/kinderen/planetenpad.html

Brederoschool, Groningen