Planetenpad Christiaan Huygens, Papendrecht

Het begin en einde van de wandeling ligt achter het gebouw van de Natuur en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA, tevens clubhuis CH) aan de Matenaweg 1 te Papendrecht. De route loopt ook gedeeltelijk langs het Gasunie terrein. Tijdens openingstijden is in het gebouw van de NVWA aanvullende informatie over de planetenwandeling te verkrijgen.

Deze boswandeling is  ca. 4 km. lang en leid zoveel mogelijk over de al bestaande wandelpaden van het Alblasserbos. Langs de paden is informatie in diverse vormen geplaatst over ons zonnestelsel. Dit bos is eigendom van Staatsbosbeheer. De wandeling  begint bij de Zon en loopt via Mercurius, Venus, Aarde, Mars, planetoïden gordel, Jupiter,  Saturnus en Uranus naar de 8e en buitenste planeet Neptunes. De oplettende lezer zal in dit rijtje Pluto missen.  Pluto wordt echter niet meer beschouwd als een planeet, maar als een miniplaneet. Dat komt omdat er aan de randen van ons zonnestelsel vele van deze dwergplaneetjes rond de zon draaien, waarvan er een aantal zelfs groter zijn dan Pluto.

 

http://www.verenigingchristiaanhuygens.nl/planetenwandeling/het-plan/

Planetenpad Christiaan Huygens, Papendrecht