Planetenpad Zevenaar

Rondom natuurvijver “De Breuly” vinden we Sterrenwacht Corona Borealis en aangrenzend het “Planetenpad Zevenaar”, inmiddels volledig operationeel en beschikbaar voor iedereen. Je hebt een smartphone nodig met een QR-code scanner waarmee je de informatie over de Zon en de planeten Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus kunt lezen. De teksten zijn voorzien van een bijpassend YouTube filmpje over het betreffende hemellichaam die het geheel kompleet maken. De filmpjes duren 3 tot 10 minuten en als je er de tijd voor neemt kun je nog meer te weten komen over het betreffende hemellichaam. 

De afstanden tussen de info-bordjes zijn op schaal dus je krijgt een beeld van de werkelijke afstanden tussen de planeten in ons zonnestelsel.

 

http://www.coronaborealis.nl/planetenpad/algemeen.html

Planetenpad Zevenaar