An Interplanetary Ride, Nieuw Zeeland

In Otago, op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is een planetenpad langs een fietsroute over een voormalige spoorlijn. Schaal 1:100 miljoen, van de zon naar Pluto is maar liefst 59 km door de lucht, en 90 km over het fietspad.

 

 

https://www.otagocentralrailtrail.co.nz/ride/an-interplanetary-ride/

Ervaar een innovatieve manier om ons zonnestelsel te verkennen terwijl je onderweg bent! Het zonnestelsel is met een factor honderd miljoen gekrompen tot één. Modellen die nauwkeurig de grootte van de zon, planeten en onze maan weergeven, en de afstanden daartussen, zijn langs de Trail geplaatst.

Het centrum van ons zonnestelsel, de zon, bevindt zich in Ranfurly en de locatie van elke planeet is gebaseerd op de gemiddelde orbitale (directe) afstand tot de zon.

An Interplanetary Ride, Nieuw Zeeland