Planetenpad Rijswijk – English

Model van het zonnestelsel voorgesteld door bollen in de relatieve grootte van de planeten die op relatieve afstand van elkaar liggen. De schaal van de onderlinge afstanden is 1:150.000.000.000 (1 cm = 150.000 km) en die van de diameter van de planeten 1:1.000.000.000 (1 cm = 1000 km). De kleinere bollen zijn aangebracht in een houten paal met daarop de naam bij de grotere (behalve Saturnus) staat de paal naast de bol. Saturnus ligt op de grond en de ring wordt met klinkers aangegeven. De zon is een groot rond plein op de top of de heuvel. De kleine planeten stonden bij dit plein (Mercurius, Venus, Aarde en Mars), maar ontbreken nu. In 2014 waren ze nog aanwezig, zie Planetenpad, Rijswijk op Wikimedia Commons

Het planetenpad is een initiatief van de gemeente Rijswijk en ligt vlak bij het observatorium van de Sterrenwacht Rijswijk (op de nabijgelegen Jupiterflat)

https://standbeelden.vanderkrogt.net/object.php?record=ZH57bf

Planetenpad Rijswijk – English