Jupiter

Jupiter is veruit de grootste planeet in ons zonnestelsel. 2,5 maal zwaarder dan alle andere planeten bij elkaar. Jupiter is een gas reus. Het heeft waarschijnlijk een kleine kern zoals een rots planeet maar daarboven op ligt een zeer dichte atmosfeer met allerlei lichte gassen, Waterstof (90%), Helium (10%) en aardgas (CH4, 0,5%), De rest is bevroren want het is op Jupiter
-120 C. Je kunt niet landen op Jupiter. Je zakt erin weg totdat je heel erg plat gedrukt wordt. Aan het oppervlak woedt al eeuwen lang een geweldige wervelstorm, zo groot als de Aarde, die er uitziet als een rode vlek. Jupiter heeft een aantal ijle ringen, 75 kleine maantjes en 4 grote manen.  Op deze manen zou leven kunnen zijn.

Sonnenborgh

Bij Jupiter bezoek je de Sterrenwacht en Museum de Sonnenborgh.
Het hoogtepunt van het Planetenpad.
Je gaat iets terug en dan de heuvel op. De Sterrenwacht is de grootste publiekssterrenwacht van Nederland en hier is ook het KNMI begonnen. Je vindt de wereldberoemde zonne-spectograaf, de Merz-kijker en vele andere instrumenten. Je krijg een interactieve tour met een tablet door de Sterrenwacht en het Bastion. Je kunt een meteoriet aanraken die ouder is dan de Aarde en diverse proefjes doen.

route

Om naar Saturnus te komen moeten we door de Sterrenwijk (!) heen. Ga over de brug langs Jupiter, naar rechts en daarna eerste links de Looierstraat in, rechts de Abstederdijk op en via de Marsstraat naar links de Saturnusstraat in en aan het eind naar rechts de Neptunusstraat in. Bijna aan het eind is er een tunneltje naar links en kom je op de Oosterspoorlijnpark uit. Ga naar rechts en boven op de heuvel vind je Saturnus.

dus vanaf Jupiter, rechts, links, rechts, links, rechts, links, tunnel, rechts.