Neptunus

De planeet die het verste van de zon verwijderd is, is Neptunus. Het is een broertje van Uranus en dus ook een IJsreus met een temperatuur van -220 C

Neptunus heeft 9 ringen en waarschijnlijk 16 manen. Dat weten we nog niet precies want de kleinste maantjes kunnen we vanaf de Aarde niet zien. De grootste is Triton en dat is het koudste hemellichaam in ons zonnestelsel (- 237 C). Neptunus werd pas ontdekt doordat Uranus een beetje van zijn baan afweek en daaruit kon de plaats van Neptunus berekend worden.
Op de evenaar van Neptunus woeden stormen met snelheden tot 2400 km/uur. Soms ontstaan er donkere vlekken op Neptunus, dat zijn dan wervelstormen

extra

Bij kasteel Rhijnauwen kun je op het terras uitrusten of je loopt 50 m verder naar het Theehuis Rhijnauwen met zijn wereldwijd bekende pannenkoeken.
Nog tijd over dan wandel naar Pop-up museum Oud Amelisweerd, bekijk ook de Mrs Jones Tree of neem een kijkje bij fort Rhijnauwen, deel van de waterlinie.

route

Dit is het einde van het Planetenpad,
Nog verder van de zon af zou je in
de Kuipersgordel komen waar Pluto en andere dwergplaneten hun rondjes rond de zon draaien. Nog verder zou je in de Oortwolk met miljoenen objecten komen en waarvan de kometen soms richting zon vliegen.